Bezoek het Mijnmuseum

Het Mijnmuseum biedt programma’s aan voor individuele bezoekers, scholen (van kleuter- over lager tot secundair onderwijs) en groepen (minimum 10 personen). Download onze Flyer 2018

Individuele bezoekers en gezinnen bezoeken op eigen tempo het museum: speel met je kinderen Mijn Verhaal en Maximine of ontdek het museum door de ogen van ex-mijnwerker Roberto Pasquali via de iPod-tour. Voor het Mijnmuseum betalen volwassenen 6 €, +60 jaar 5 €, 6-18 jaar 4 €, -6 jaar gratis. Voor een gegidst bezoek aan de ondergrondsimulatie betalen individuele bezoekers 3 € p.p. extra. De ondergrondsimulatie duurt ± 45 min. en reserveren is niet nodig. (starttijden 11u, 13u en 15u)

Groepen kunnen kiezen uit volgende programma’s:
Mijnmuseum: Samen met gids ontdek je het nieuwe museum. Als afsluiter duik je samen de ondergrondsimulatie in waar je je even mijnwerker waant.
- Mijnwerkerspad: Wandel met gids doorheen de  indrukwekkende historische mijngebouwen. Verken de badzaal, de lampenzaal, de bezettingszaal en de schachtbok die de mijnwerkers gebruikten om in de ondergrond af te dalen en bezoek de ondergrondsimulatie.

Scholen kiezen uit verschillende educatieve pakketten (kleuters, lager en het secundair onderwijs).
- Mijnwerkers met vuile handen: Kleuters gaan samen met hun chef (de gids) op zoek naar goud. Er wordt gefluisterd dat er een goudschat verborgen  is in de mijn. Alle mijnwerkers moeten goud te zoeken en de kinderen helpen hen hierbij. Spannend! (1 uur)
- Op pad met de mijnwerker. kinderen van het lager onderwijs krijgen een mijnwerkersplunje aan en een helm op en volgen de gids, hun ‘chef’ voor vandaag. Hij zet ze aan het werk en met een authentiek treintje worden ze naar de ondergrondsimulatie gebracht. Een echte belevenis! (1,5 uur)
- Maximine: leerlingen van het secundair onderwijs kunnen aan de slag met de game Maximine (spel + lerarenbundel voorzien) om daarna het Mijnmuseum te bezoeken via het ‘Mijnwerkerspad’. (2 uur)

Groepen en scholen zijn verplicht te reserveren: +32 (0)11 42 15 52 of toerisme@beringen.be

facebooktwitter