Secundair Onderwijs : Maximine

Opgelet, tot nader order zijn groepsbezoeken niét toegestaan owv COVID-19

MaxiMine is een educatieve game dat het Limburgs mijnerfgoed als thema uitdraagt en dat   Polyglot samen met het Mijnmuseum ontwikkelde.

Het spel laat leerlingen op een leuke en interactieve manier kennismaken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdekken ze verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen in Limburg.

Dankzij een bijpassende leerkrachten- en leerlingenbundel is Maximine een interessante game. Gratis downloadbaar via de Appstore en Google Play. Speel het spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum. Veel plezier !

  • Prijzen: Leraren met lerarenkaart gratis, leerlingen 4€ per persoon.
  • Duur: 2 uur.

Hier vind je alle downloadbare elementen. Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan u ontvangen indien u ons contacteert via mail.

EDUCATIEVE BUNDELS
Blanco Maximine bundel leerlingen
Blanco Maximine bundel leerkrachten
Ingevulde Maximine bundel leerkrachten (per mail aan te vragen)

APPS
Google Play
AppStore

Achtergrondinformatie : Dit kadert binnen een platform getiteld CEGA: Cultureel-Erfgoed Games. CEGA is een kader voor educatieve (serious) games die een kennislink vormen tussen het roerend, onroerend en/of immaterieel erfgoed en het secundair onderwijs in Vlaanderen.

facebooktwitter