Secundair onderwijs : Maximine

MaxiMine is een educatief game dat het Limburgs mijnerfgoed als thema uitdraagt en dat onderzoekers van de PXL en  de ontwikkelaars van Polyglot samen met het Mijnmuseum ontwikkelde. Het spel is voorzien van een leerkrachtenbundel waardoor het een interessante tool is om in te zetten in het onderwijs. Dit spel kan gratis gedownload worden om nadien een bezoek te brengen aan het Mijnmuseum. Veel plezier !

  • Prijzen: Leraren met lerarenkaart gratis, leerlingen 4€ per persoon.
  • Duur: 2 uur.

Hier vind je alle downloadbare elementen. Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan u ontvangen indien u ons contacteert via mail naar info@mijnmuseum.be

          Titel           Attached files
            MaxiMine bundel leerling blanco MaxiMine-Bundel-Leerling-Blanco.pdf
            MaxiMine bundel leraar MaxiMine-Bundel-Leraar.pdf
            MaxiMine level 1 (OSX Intel) MaxiMine-level-1-OSX.zip
            MaxiMine level 1 (Windows) MaxiMine-level-1-Windows.zip
            MaxiMine level 2 (OSX Intel) MaxiMine-level-2-OSX.zip
            MaxiMine level 2 (Windows) MaxiMine-level-2-Windows.zip

Het kadert binnen een platform getiteld CEGA: Cultureel-Erfgoed Games. CEGA is een kader voor educatieve (serious) games die een kennislink vormen tussen het roerend, onroerend en/of immaterieel erfgoed en het secundair onderwijs in Vlaanderen.

Het spel laat leerlingen op een leuke en interactieve manier kennismaken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdekken ze verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen in Limburg. Ze spelen verschillende levels, gaande van de start van de werkdag, het ontginnen van kolen tot de sluiting van de mijn.

MaxiMine is een point & click game :je bestuurt het spel met de muis. De visuals zijn gebaseerd op de mijn van Beringen.

facebooktwitter