Aangepast aanbod door Covid-19

Het Mijnmuseum is opnieuw elke dag geopend om individuele bezoekers, gezinnen en groepen onder te dompelen in de woelige wereld van het Limburgse mijnverleden.

We zijn heel erg blij je terug te mogen verwelkomen, jammer genoeg ziet je bezoek er wegens covid-19 net iets anders uit dan normaal.

Dit zijn de praktische afspraken voor individuele bezoekers :

• Kies je startmoment: 11u00, 13u00 of 15u00
  • Let op, kom zeker een kwartier voor aanvang van je tijdsblok want onze rondleidingen starten stipt. We bundelen alle aanwezige individuele bezoekers tot een groep van maximum 10 volwassenen. Met deze groep gaan we, onder begeleiding van onze gids, de historische mijngebouwen bezoeken op de site. Op die manier ontdek je een stukje van de weg die de mijnwerkers aflegden voor ze aan hun werkdag begonnen. Na deze rondleiding heb je zelf de tijd om op je eigen tempo het  mijnmuseum te bezoeken. Dit museum ligt boven het cafetaria en telt 9 museumzalen. Hier kan je de gratis app/audiotour Mijnmuseum voor gebruiken (gratis te downloaden op je gsm). Heb je kinderen bij? Dan krijg je van ons ook nog een gratis museumboekje om in te vullen.
  • Belangrijk is dat we ten alle tijden de afstandsregel van 1,5 meter hanteren tussen de bezoekers en de gids.
  • Reserveren is verplicht via het telefoonnummer  011 42 15 52.
  •  Je ticket betalen gebeurt ter plaatse via bancontact aan de kassa van Toerisme Beringen (gelegen naast het Mijnmuseum).

Opgelet : door de covid-19 maatregelen zijn er enkele extra afspraken :

Wat kan je van ons verwachten :

• wij voorzien desinfecterende handgel aan de in- en uitgang en een aangepaste museumroute
  • onze gids zorgt tijdens de rondleiding voor een correcte desinfectie van de locaties, draagt een mondmasker en houdt voortdurend 1,5 meter afstand van de bezoekers

Wat verwachten we van jou :

• om de handen te ontsmetten voor en na het museumbezoek
  • om een eigen mondmasker mee te brengen en te dragen. Het dragen hiervan is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar
  • om 1,5 meter afstand te houden van de andere bezoekers en de gids

Alvast bedankt voor het begrip !

Dit zijn de praktische afspraken voor groepen :

• Tem. 30/09/2020 is enkel arrangement ‘Mijnwerkspad‘ beschikbaar : dit arrangement is een begeleide tocht doorheen de museumgebouwen waarin je authentieke ruimtes bezoekt die voor individuele bezoekers niet toegankelijk zijn.
  • Reserveren is verplicht via het telefoonnummer  011 42 15 52 of toerisme@beringen.be
  • Vanaf 1 juli zijn groepen tot maximum 50 personen toegelaten.

Opgelet : door de covid-19 maatregelen zijn er enkele extra afspraken :

Wat kan je van ons verwachten :

Wat verwachten we van jou :

• om de handen te ontsmetten voor en na het museumbezoek
  • om een eigen mondmasker mee te brengen. Het dragen hiervan is verplicht tijdens de gehele rondleiding voor iedereen vanaf 12 jaar. Geen mondmasker = geen rondleiding
  • om 1,5 meter afstand te houden van de andere bezoekers en de gids

Alvast bedankt voor het begrip !

facebooktwitter