Expo : Sluitertijd

sluitertijd-afficheSluitertijd is een rondreizende tentoonstelling met foto’s van de mijnstakingen en -sluitingen in de jaren 80 en 90. Aanleiding van deze tentoonstelling is de herdenking van 100 jaar steenkoolproductie in Limburg, alsook 25 jaar sluiting van de laatste mijn in de Benelux, die van Zolder.

Deze foto’s werden genomen door Tony van Galen, die in deze jaren actief was als persfotograaf voor de krant Het Laatste Nieuws. Uit zijn volledige goed bewaarde collectie werd een selectie gemaakt van een 30-tal foto’s die in zwart-wit de sfeer weergeven van deze woelige periode.

Betaalzaal Mijnmuseum (be-MINE): 2-3 september, 9-10 september, 16-17 september, zondag 24 september, 30 september – 1 oktober, 7-8 oktober en 14-15 oktober (telkens van 10 tot 16 uur)

                     

Sluitertijd is een initiatief van Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, in samenwerking met Tony van Galen, de steden Beringen en Genk en de gemeenten As, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen, ondersteund door de Vlaamse Overheid.

 

         

facebooktwitter